Guru Sukan

TANGGUNGJAWAB GURU SUKAN & PERMAINAN DAN RUMAH SUKAN

Smile Membentuk jawatankuasa.

Smile Merancang untuk meningkatkan pengetahuan, kemahiran dan minat murid dalam aktiviti sukan dan permainan.

Smile Berusaha mendapatkan khidmat nasihat daripada mereka yang pakar.

Smile Memastikan undang-undang permainan dan perlawanan dipatuhi.

Smile Memilih dan melatih pasukan sekolah mengikut jadual dan takwim kokurikulum sekolah.

Smile Menganjurkan perlawanan antara rumah sukan, kelas, tingkatan atau sekolah.

Smile Menguruskan pengangkutan untuk pasukan sekolah ke pertandingan luar.

Smile Menguruskan surat kebenaran ibu bapa atau penjaga dan surat rawatan untuk ke pertandingan luar.

Smile Melapor dan merekod keputusan pertandingan yang disertai.

Smile Menyediakan anggaran perbelanjaan untuk penyediaan dan pemuliharaan peralatan serta pengurusan.

Smile Menyemai semangat kesukanan dalam kalangan murid.

Smile Menentukan peralatan dan kemudahan permainan sentiasa dalam keadaan baik, selamat dan mencukupi.

Smile Merancang aktiviti tahunan bersama guru rumah sukan.

Smile Mengambil langkah untuk menilai dan mempertingkatkan prestasi pasukan sekolah.

Smile Merekod profil pemain dan pasukan yang cemerlang.

Smile Menghadiri kursus sukan dan permainan yang dianjurkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia, Jabatan Pelajaran Negeri, Pejabat Pelajaran Daerah dan badan-badan lain atau persatuan yang diluluskan.

Smile Menjalankan tugas-tugas lain yang diarahkan oleh Guru Penolong Kanan Kokurikulum dari semasa ke semasa.

General update: 05/10/2017 03:02