Matlamat

MATLAMAT

Melahirkan pelajar yang aktif, berpotensi dan cemerlang dalam aspek perkembangan sosial, jasmani, psikomotor dan rohani supaya dapat menangani cabaran-cabaran ke arah matlamat wawasan 2020.

Matlamat di atas menegaskan betapa pentingnya perkembangan sosiaI sebagai objektif utama kegiatan kokurikulum. Perkembangan kesedaran, identiti dan kualiti individu, memperolehi sensitiviti, kemahiran dan perhubungan yang perlu beroperasi dengan berkesan dan kreatif di dalam kumpulan.

Semua guru dan ahli masyarakat boleh bersama-sama bergiat dalam kegiatan kokurikulum sekolah agar dapat lebih mengenali antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Kegiatan kokurikulum dalam sukan dan permainan memberi peluang kepada perkembangan fizikal pelajar-pelajar. Manakala kegiatan luar pula seperti mengembara dan lawatan sambil belajar menggalakkan kecergasan kesihatan serta pertumbuhan kemahiran hidup dan keyakinan diri.